Apparatuur

Op alle locaties gebruiken wij de nieuwste röntgen- en echo-apparatuur en worden alle onderzoeken in een groot digitaal beeldarchief (PACS) opgeslagen gedurende de wettelijke termijn van 15 jaar voor beeldvormende onderzoeken.

Elke locatie beschikt over moderne röntgen- en echokamers. Op onze locatie Groningen is tevens een Dexa (botdichtheidsmeting) aanwezig.

SEDN is goedkoper dan omgevende zorgaanbieders, voornamelijk ziekenhuizen
SEDN is een efficiënte organisatie, die zelf doet wat ze zelf voordelig kan aanbieden en uitbesteedt aan anderen wat ze zelf niet voordelig kan realiseren. Wij hebben punten waarop wij kunnen besparen, maar ook punten waarop wij niet wíllen besparen, om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden.

  • Er wordt uitdrukkelijk niet bespaard op de apparatuur, die hypermodern is. Er wordt ook niet bespaard op laboranten, die de onderzoeken uitvoeren. Veelal worden die aangetrokken vanuit omgevende ziekenhuizen, die vaak al een uitgebreid personeelsmanagement apparaat hebben. Wat we elders goed vinden, hoeven we niet zelf over te doen.
  • We besparen ook met name niet op de kwaliteit van de beoordelingen. Voor de beoordeling van de onderzoeken maken we zoveel mogelijk gebruik van, indien voorhanden, regionale specialisten en kunnen we steeds terugvallen op erkende specialisten die we nu reeds onder contract hebben.
  • Omdat we de service naar patiënten zeer hoog in het vaandel hebben staan, gaat daar onze aandacht naar uit en besparen we daar ook niet op. Patiënten dienen snel en gemakkelijk hun medische onderzoeken uit te kunnen laten voeren voor de beste prijs. SEDN biedt dan ook de beste prijs t.o.v. andere diagnostische aanbieders.
  • We respecteren afspraken, maar proberen tegelijkertijd mogelijkheden open te houden voor inloopspreekuren, waardoor patiënten kunnen worden onderzocht wanneer het hén goed uitkomt.
  • We hebben een efficiënte huisvesting, ordelijk en netjes, maar zonder overdreven franjes.
  • We hanteren een eenvoudig werkschema, met optimale terugkoppeling naar de aanvrager en efficiënt inschakelen van specialisten. We hebben daarom geen overbodige mensen in dienst die alles in goede banen hoeven te leiden.
  • Wanneer we partijen vinden die onderzoeksmethoden op een voordelige manier aanbieden, contracteren we deze tegen optimale voorwaarden. Het aldus behaalde voordeel rekenen we ook door naar onze patiënten, die op deze manier profiteren van onze know how in de zorg en ons vermogen om betrouwbare zorgpartners te vinden en aan ons te binden.